Elikkä luulenpa, että en tämän enempää kuvia enää tänne blogiin tule laittamaan mutta koska minulla on vielä julkaisemattomia kuvia tämän vuoden puolelta viime päivien ajalta änkeän ne nyt tänne pällisteltäviksi.

IMG_1210.jpg
Naava on puhtaan ilman mittari. Voimme siis rauhassa hengitellä kesämökillämme raikasta ilmaa.

IMG_1212.jpg
En asetellut tätä käpyä tähän vaan se oli ihan itse tippunut puusta tähän oksanhaaraan. Tai sitten tämä oli jonkun huonomuistisen oravan säilöntäkikka. Meinaa jos sillä oli vaikka tapana unohtaa minne ruokavarastonsa oli kaivellut.

IMG_1520.jpg
Siniset kuplat

IMG_1224.jpg
Maasta kasvavia jääpilareita

IMG_1327.jpg
Koristeellinen lahosieni. Kauempaa katsottuna se näytti ihan korvasieneltä.

IMG_1399.jpg
Tämä nyt ei ole kuvana mitenkään erikoinen mutta oli minun se silti julkaistava ihan siksi vaan, kun eräässä toisessa blogissa oli tällaisista kuva ja en ollut näitä ikinä ennen nähnytkään. Silloin lupasin, että aion vielä joskus näitä löytää ja kuvankin nappasta todisteeksi. Eikä todellakaan tarvinnut kauempaa etsiä sillä ne vain tupsahtivat polulla eteeni.

IMG_1323.jpg
Järveen jäätynyt kivi.

IMG_1473.jpg
Joulupäivän taivas

IMG_1328.jpg
Rauhallinen hetki järvellä tapaninpäivänä

IMG_1322.jpg
Jykevät kalliomme joiden muodot vaihtelevat hyvinkin paljon riippuen siitä miten jääkausi niitä on riepotellut.

IMG_1595.jpg
Tämäkin koostuu palapelistä.

IMG_1291.jpg
Sataman valot yössä

IMG_1597.jpg
Metsän taikaa

IMG_1596.jpg
Eräs kallionseinämä Pirttimäellä saa usein tällaiset komeat jäästalaktiitit kun ilmat ovat sellaisille suotuisat ja arvasin että niitä olisi siellä nytkin kun on ollut muutama pakkaspäivä. En joutunut pettymään.

IMG_1593.jpg
Nämä muodostivat jäisen portin kallion alle menevän onkalon eteen.

IMG_1612.jpg
Sanoinhan aiemmin, että olisi kiva päättää tämä vuosi lumisiin kuviin. No tämän parempaan en pysty mutta onhan tässäkin jo jotain. Sen verran on Pirttimäki kauempana rannikolta, että paikoitellen oli pienehkö lumipeite vielä maassa avoimilla alueilla, kuten tässä metsän halki kulkevassa polussa.

IMG_1620.jpg
Tapani mukaan lähdin tarpoomaan minulle ennestään tuntemattomaan suuntaan metsässä ja tietenkin eksyin. Päädyinkin tämän minulle tuntemattoman järven rannalle. No siitä ohi kulki hiekkatie ja se taas päätyi asvalttitiehen noin puolisen kilometriä kuljettuani. Asvalttitien jo tunnistin ja niinpä kuljimme parisen kilometriä koirat visusti vasemmalla puolellani lyhyissä remmeissä pitkin mutkaista asvalttitietä ja löysimme takaisin Pirttimäelle, missä autoni oli parkissa ennenkuin ihan pilkkopimeä ehti tulla.

IMG_1622.jpg
Pirttimäki on jonkunlainen urheilu- ja vapaa-ajan keskus. Tämä on alueen päärakennus mutta muitakin rakennuksia ja tupia siellä on useampia. Ilmeisesti kesäisin siellä on paljonkin toimintaa kahviloineen mutta nyt siellä oli aika kuollutta. Se taas on koirieni kannalta ihanteellista sillä täälläpäin paukkuu ja räiskähtelee vähän väliä ja toinen koiristani on jo hysterian partaalla. Ulkoilu lähimaastoissa on aika lailla mahdotonta nyt muutaman viikon ajan paitsi aamuvarhain ja yömyöhään.

No siinäpä oli nyt tämän kerran kuvasatsi ja seuraavat ovat mitä luultavimmin sitten täällä:

Photobucket